Tezpar makina

İletişim

Hasköy Sanayi Sistesi, 12 B Blok, N0:1 Kocaeli - Gebze 0262 641 10 50 Bize Ulaşın: info@tezpar.com.tr

Paylaş

Bakır Kaynağı

Bakır Kaynağı

Bakır kaynağı, iki veya daha fazla bakır parçasını bir araya getirme sürecidir.

Kaynak işlemi sırasında, bakır malzeme eritilir ve ardından iki parça birleştirilir. Ancak, bakırın oksijenle reaksiyona girmesi ve bakır oksit oluşturması, kaynak işlemini diğer metallerden daha zorlu hale getirir. Bu nedenle, bakır kaynağında dikkatli bir işlem gereklidir.

Firmamız bünyesinde çeşitli kaynak metodları ile kaynak yapabilmekteyiz.

Gazaltı kaynağı (MIG): Bu yöntemde, koruyucu bir gaz tabakası içinde erimiş bakır telin ark kaynağı ile iş parçasına uygulanmasıyla kaynak yapılır. Gazaltı kaynağı, bakır kaynakının en yaygın yöntemidir.

Argon kaynağı (TIG): Bu yöntemde, tükenmeyen bir tungsten elektrot ve koruyucu bir gaz tabakası içinde erimiş bakır telin ark kaynağı ile iş parçasına uygulanmasıyla kaynak yapılır. TIG kaynağı, yüksek kaliteli bakır kaynak dikişleri oluşturmak için kullanılır

İndiksiyon Kaynağı: İndiksiyon makinesi ile ürünler ısıtılarak dışarıdan tel uygulaması ile kaynak yapabilmekteyiz.

Firmamız bünyesinde 4 adet indiksiyon kaynak makinesi bulunmaktadır.

Elektrot Kaynağı: iki metal parçanın, bir koruyucu elektrot ve bir ısı kaynağı kullanılarak birleştirildiği bir kaynak türüdür. Bu kaynak yöntemi, güçlü ve sağlam bağlantılar elde etmek için kullanılır. Endüstriyel tesislerden gemi yapımına kadar geniş bir uygulama yelpazesinde yaygın olarak kullanılır.

Firmamız bünyesinde çeşitli ürünlere bakır elektrot kaynağı yapılabilmektedir.

Kullanım Alanları: Bakır kaynağının kullanım alanları şunları içerir:

  1. Trafo ve Bobin Üretimi: Enerji sektöründe kullanılan güç ve dağıtım transformatörleri içerisinde bulunan bakır baraların üretiminde kullanılmaktadır.
  2. Elektrik ve Elektronik Cihazlar: Bakır, elektrik akımını iyi ileten bir malzeme olduğu için enerji sektöründe özellikle elektrik ve elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılır.
  3. Güç İletim Hatları: Elektrik enerjisi iletim hatları genellikle bakırdan yapılır. Bakır, düşük dirençli bir malzeme olduğu için enerjinin daha etkili bir şekilde iletilmesini sağlar.
  4. Güneş Enerjisi Uygulamaları: Güneş panellerinde ve güneş enerjisi sistemlerinde bakır, elektrik akımını toplamak ve iletmek için kullanılır.
  5. Enerji Depolama Sistemleri: Bakır, enerji depolama sistemlerinde kullanılan batarya ve kondansatör gibi bileşenlerde bulunabilir.

Özel ölçülerde üretim talepleri için lütfen iletişime geçiniz.